نمای رومی
معرفی کامل یکی از محبوبترین سبکهای طراحی نما، نمای رومی
نمای رومی جزء شناختهشدهترین سبکهای طراحی نما در کشور ما و حتی دیگر کشورهای جهان محسوب میشود که از معماری کلاسیک روم و یونان باستان الهامگرفته است. در این طراحی ویژگیهایی نظیر تقارن، شکوه، عظمت و همچنین ستونهای تزیینی به چشم میخورد. زیبایی بصری نماهای رومی بسیار زیاد است و در آن جزئیات ظریف و جلوههای فاخر به کار میرود که باسلیقه ایرانیان سازگاری بالایی دارد. از این نما برای طراحی انواع ویلاها، ساختمانهای دوبلکس، آپارتمانها و حتی ساختمانهای تجاری میتوان استفاده کرد.
نمای رومی چه ویژگیهای شاخصی دارد؟
این نما مجموعهای از مؤلفههای معماری کلاسیک را در خود جایداده است که مهمترین ویژگیهای آن به شرح زیرند:
تقارن کامل
طراحی قرینه در قسمتهای مختلف این نما دیده میشود، بهعنوانمثال در ستونها، پنجرهها و قوسها این تقارن را میبینیم.
قوسهای عریض و گرد
این قوسها ضمن ایجاد جلوهای سلطنتی، باعث ایجاد حس عظمت و شکوه میشوند.
استفاده از ستونهای تزیینی
در نمای رومی ستونهایی با سبک یونان و قرونوسطی بهکاررفته که بخش جداناپذیر این سبک هستند.
تاجهای سنگی مجلل
در بیشتر موارد بالای این نما نقطه اوج در نظر گرفت گفته میشود و طراحیهای خاصی بر روی آن نقطه به چشم میخورد.
جزئیات حجمی دقیق و زیبا
در نماهای رومی شاهد انواع قاببندیها، ستون و سنگکاریهای برجسته هستیم.
انواع نمای رومی برحسب متریال و کاربرد کداماند؟
نمای رومی هم خود به مدلهای مختلفی تقسیمبندی میشود که برحسب نوع ساختمان، متریال بهکاررفته و کاربرد باید انتخاب شود. برخی از مهمترین آنها به شرح زیرند:
رومی ساده
این انتخاب برای افرادی که میخواهند ترکیبی از شکوه و سادگی را در نمای ساختمان خود داشته باشند گزینه مناسبی است. در این مدل تزیینات پیچیده حذف شده و هزینهها بسیار کاهش پیدا میکند. همچنین اجرای نما هم در مدتزمان بسیار کوتاهتری انجام میشود. نماهای رومی ساده برای پروژههایی مناسب است که ضمن نیاز به یک ظاهر کلاسیک، روی اقتصادیبودن هم تمرکز دارند.
رومی سیمانی
اگر در اجرای یک پروژه هدف دوام بالا و کمترین هزینه باشد، از نمای رومی سیمانی استفاده میکنند. متریال مورد استفاده در این نما سیمانسفید باکیفیت است که ضمن مقاومت بالا در مقابل رطوبت و گرما، قابلیت شکلدهی مناسبی هم دارد.
نمای آجری رومی
مقاومت و زیبایی آجر بر همگان روشن است، به همین منظور در بسیاری از پروژههای ویلایی حتی ساختمانهای خاص از نماهای رومی آجری استفاده میشود که تلفیقی از سبک رومی با آجرهای سنتی است و جلوهای گرم و دلنشین به بنا میبخشد.
نمای رومی ایرانی
این نما تلفیقی از معماری کلاسیک رومی با هویت ایرانی بوده که شاخصهایی نظیر تقارن، قوس، ستون و رنگبندیهای ویژه در آن حفظشده است. از نظر هزینه این مدل نسبت به مدلهای قبلی گرانتر است و پیچیدگی طراحی خاص خود را دارد.
نماهای رومی را در چه ساختمانهایی میتوان به کار برد؟
کاربرد این نما بسیار گسترده است و در بسیاری از ساختمانهای تجاری و مسکونی میتوان از آن کمک گرفت. برخی از کاربردهای آن به شرح زیرند:
ویلاهای دوبلکس و فلت
از این نما میتوان در انواع ویلاهای دوبلکس و فلت استفاده کرد، بهطوریکه با اجرای ستونها و تاجهای برجسته ابهت ویلا چندین برابر میشود.
ساختمانهای یکطبقه
نمای رومی را میتوان برای زیبایی سازی ساختمانهای یکطبقه به کار برد تا آن را به یک کاخ کوچک تبدیل کرد. درست است که ساختمانهای یکطبقه ارتفاع کمی دارند؛ اما با بهکارگیری این نما، طراحی دقیق و همچنین استفاده از قرینهسازی، میتوان حس ارتفاع و عظمت به بنا بخشید.
خانههای دوبلکس و تریپلکس
یکی از بهترین انتخابها برای پیادهسازی این نما خانههای دوبلکس و تریپلکس هستند. در این خانهها بهکاررفتن ستونهای چندطبقه، تاجهای عریض و پنجرههای قوسدار باعث ایجاد ظاهری مجلل و فاخر و اصیل میشود.
کدام سنگها برای نمای رومی مناسبترند؟
برای اجرای اصولی و ماندگاری این نما متریال اهمیت بسیار ویژهای دارند. بهترین سنگهایی که میتوان به کار برد به شرح زیرند:
تراورتن
این سنگ دارای بافتی با رنگ روشن است که قابلیت اجرای تزیینات را دارد.
مرمر
سنگ مرمر برای پروژههایی که به زیبایی اهمیت ویژهای میدهند انتخاب مناسبی است. قیمت این سنگ کمی بالاست اما ظاهر زیبایی دارد.
گرانیت
این سنگ مقاومت خیلی خوبی از خود نشان میدهد و دوام آن غیرقابلمقایسه است، اما در کنار این دوام بالا، هزینه بیشتری را هم برای پروژه در برمیگیرد.
سنگ مصنوعی
سنگهای مصنوعی امروزه یکی از گزینههای اقتصادی برای پروژههای با بودجه محدود هستند و جزو بهترین انتخابها محسوب میشود.
جمعبندی
نمای رومی یک سبک کلاسیک و اصیل بوده که قابلیت شخصیسازی هم دارد. در این نما با استفاده درست از عناصر طراحی مثل ستون، تقارن و سنگ مناسب میتوان ساختمانهایی با ظاهر بسیار لوکس و شیک و ماندگار ساخت. فرقی نمیکند که بنای موردنظر شما ویلایی است یا خانهای دوبلکس، به کمک این طراحی میتوان شخصیت متفاوتی به سازه بخشید.
دیدگاهتان را بنویسید