برگه مجری
همانطور که میدانید، برای انجام کلیه پروژههای ساختمانی، داشتن شخص یا مرجعی که مسئولیت اجرا و تکمیل پروژه ساختمانی را بر عهده داشته و بر تمامی مراحل آن نظارت کامل داشته باشد، الزامی است. تمامی مراحل پروژه باید بر اساس نقشه ساختمان و استانداردهای مصوب وزارت مسکن و شهرسازی انجام شود. برگه مجری از مراحل کسب استانداردها میباشد.
اینجاست که تأثیر و اهمیت برگه مجری آشکار میشود. اخذ جواز ساختمان و حضور مهندس پیمانکار که اساساً نماینده کارفرما در انجام امور ساختمانی است و مسئولیت کلیه مراحل اجرای پروژه ساختمان را بر عهدهدارند. درمجموع، پیمانکار باید یک جدول زمانی کلی از ابتدا تا پایان پروژه ارائه دهد. آنها همچنین باید اطمینان حاصل کنند که بیمه و مجوزها برای جلوگیری از هرگونه مشکل یا اشتباه در پروژه وجود دارد.
برگه مجری حقیقی
برگه مجری حقیقی چیست؟ برای درک بهتر برگه مجری حقیقی، بهتر است بررسی کوتاهی از مجری حقیقی داشته باشیم. دراینباره باید گفت کلیه مهندسین رشتههای عمران، معماری، برق و مکانیک میتوانند سه سال پس از اخذ مدرک تحصیلی در آزمونهای مهندسی شرکت کنند. پس از قبولی در آزمون مجوز سطح 3 اعطا میشود و پس از چهار سال از برگزاری مجوز سطح 3 میتوانند در دورههای سطح 2 شرکت کرده و به سطح 2 ارتقاء یابند. ارتقاء از سطح 2 به سطح 1 حدود 5 سال طول میکشد.
لازم به ذکر است که درصورتیکه مهندسان بخواهند پروانه خود را به پروانه ساختمانی تبدیل کنند و بهعنوان پیمانکار متخصص مشغول به کار شوند، شرایط به شرح زیر است:
- مهندسان ابتدا باید پروانه طراحی و نظارت خود را به سامانه تحویل دهند و سپس پروانه خود را به پروانه سازنده تبدیل کنند.
- در شرایط عادی، هر پیمانکار میتواند در طول عمر خود یک پروژه را انجام دهد.
- هر مهندس میتواند حداکثر سه پروژه در سال را با ظرفیت مشخصشده انجام دهد. آنها تنها زمانی میتوانند پروژه دوم را انجام دهند که پروژه اول تکمیل شود و یک سرپرست کارگاه برای آن تعیین شود.
در ادامه باید گفت، کلمه حقیقی در اصطلاح ” برگه مجری حقیقی ” به یک شخص اشاره دارد. به این معنا که برگه مجری حقیقی به مهر و امضای یک مهندس اجراکننده، که طبق گفتههای بالا، همان مهندس مجری است میرسد. درنتیجه مهندسی مجری حقیقی مسئولیت ساختوساز را بر عهده میگیرد. جهت تهیه تمام برگههای مهندسی و نیز طراحی نقشه معماری با گروه مهندسی عمارت سازان آروین در تماس باشید.
برگه مجری ذیصلاح چیست؟
برگه مجری ذیصلاح چیست و چه تفاوتی با برگه مجری حقیقی دارد؟ همانطور که اشاره کردیم، برای شروع ساختوساز در هر ساختمان باید یک شخص حقوقی یا حقیقی واجد شرایط بهعنوان پیمانکار معرفی شود. برای مناطق با مساحت بیش از 4000 مترمربع، یک پیمانکار قانونی موردنیاز است، درحالیکه برای مناطق کوچکتر، پیمانکار میتواند متشکل از مهندسان عمران یا معماری از سطح 1 تا سطح 4 باشد. اگر کار ساختوساز بدون دریافت فرم تعهد پیمانکاری یا استفاده از کارگران ماهر آغاز شود. بدون داشتن گواهینامه فنی یا کارگر خارجی بدون مجوز، موضوع به سازمان نظاممهندسی گزارش میشود.
کارفرما برای اخذ فرم پیمانکاری الزامی است که بر تعهداتی پایبند باشند که عبارتاند از:
بهکارگیری گروههای فنی و تخصصی در تمامی مراحل ساخت.
عدممداخله یا ارائه روش در طراحی معماری و محاسباتی
تأمین کلیه تجهیزات ایمنی کارگاه طبق نظر مهندس ناظر مربوطه و انجام پیشبینیهای لازم هنگام عقد قرارداد با پیمانکاران در این خصوص و قبول مسئولیت حوادث ناشی از عدم رعایت.
انجام کلیه عملیات ساختمانی از ابتدا تا انتها با نظارت و تعهد مهندس ناظر مربوطه و مطابق پروانه ساختمان و نقشههای مصوب و خودداری از انجام عملیات غیرمجاز.
اخذ پروانه بهرهبرداری ساختمانی از مهندس ناظر و ارائه آن به منطقه قبل از شروع عملیات کارگاه.
قیمت برگه مجری
برگه مجری نیز مانند سایر اسناد دولتی نیاز به خرید دارد. یعنی زمانی که برای انتخاب مهندس به شرکت مراجعه میکنید باید هزینهای پرداخت کنید. این حقالزحمه سالانه توسط سازمان نظاممهندسی تعیین و اعلام میشود. از طرفی باید هزینه مهندسی که برای نظارت از ساختمان شما بازدید میکند را نیز پرداخت کنید. بنابراین میتوان گفت هزینه سند مجری شامل دستمزد مهندس و هزینه خرید سند میباشد. همانطور که گفته شد سند مجری یکی از الزامات هر پروژه است، نیازی که توسط شرکتهای مهندسی قابلرفع است.
مجری کیست؟
در یک تعریف ساده میتوان گفت که مجری شخص حقیقی یا حقوقی است که مسئولیت اجرای یک پروژه را بر عهده دارد. بااینحال، یک تعریف اساسی وجود دارد و آن این است که مجری یکی از نمایندگانی است که کارفرما در محل پروژه دارد. او بر تمام جنبههای فنی ساختمان نظارت دارد. این به او اختیارات و مسئولیتهای زیادی میدهد.
بهعنوانمثال، مجری پروژه باید تمام مسئولیت اشتباهات فنی را که میتواند منجر به خطرات احتمالی شود، بپذیرد. ضمناً در صورت بروز مشکل قانونی، مجری پروژه باید با استفاده از برگه مجری خود به مراجع ذیربط پاسخگو باشد. مجری پروژه وظایف مختلفی دارد که به دودسته قبل، حین و بعد از پروژه تقسیم میشود.
وظایف مجری ذیصلاح
مسئول اجرای ساختمان طبق مقررات، کد ملی و دستورالعمل شهرداری، پیمانکار واجد شرایطی است که در تمامی مراحل کار پاسخگو خواهد بود. در ابتدای پروژه، پیمانکار واجد شرایط باید پلان معماری را بهدقت بررسی کند و در صورت مشاهده هرگونه خطا یا مشکل، توصیههای کتبی جهت اصلاح را به طراح و مهندس ارائه دهد. علاوه بر این، در طول پروژه، اگر پیمانکار واجد شرایط تشخیص دهد که تغییر طرح ترجیحی پروژه ضروری است، باید قبل از مهلت مقرر، کتباً با توجیه به کارفرما اطلاع دهد. لازم به ذکر است که هرگونه تغییر نیاز به مجوز از بازرس ساختمان دارد.
برگه مجری را از کجا تهیه کنیم؟
همانطور که گفته شد، برگه مجری باید به امضای مهندس برسد. اما فرمهای آمادهای وجود دارد که شهرداری منتشر میکند. باید اطلاعات را طبق این فرمها تهیه و به مراجع مربوطه اطلاع دهید. این فرم ها را می توان بهراحتی به دست آورد. بااینحال، نکته مهمی که باید به آن توجه کنید شخصی است که برای این کار انتخاب میکنید. آنها باید یک مهندس باصلاحیت باشند و مجوز مهندسی آنها باید موجود باشد. حتی در برخی از برگه سبز مجری باید شماره پروانه مهندسی آنها درج شود. به خاطر داشته باشید که میتوانید شخصاً یک مهندس پیمانکار پیدا کنید. اما این امر نهتنها هزینههای اضافی را به همراه دارد بلکه امنیت کار را نیز کاهش میدهد.
بنابراین توصیه میشود از شرکتهایی استفاده شود که مهندسان زیادی در آن شرکت فعالیت دارند. این شرکتها یک مهندس را به شما معرفی میکنند. نکته مثبت دیگری که برای استفاده از افراد واقعی برای این کار باید در نظر گرفت این است که میتوانید چندین پروژه را بهطور همزمان مدیریت کنید. عمارت سازان آروین در کنار شما عزیزان خواهد بود تا بتوانید برگه مجری را بهراحتی دریافت نمایید.