طراحی نقشه معماری
هر ساختمان یا سازه بدون توجه به مسکونی و تجاری بدون نیازمند طراحی نقشه معماری است. در واقع میتوان گفت بدون وجود یک نقشه بیعیب و نقص امکان طراحی سازه یا ساختمانی که هیچ عیب و نقصی نداشته باشد، وجود ندارد. نقشههای معماری با استفاده از یک سری نمادهای مخصوص با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و مفهوم خاصی را منتقل میکنند.
در این مطلب تصمیم گرفتهایم در رابطه با طراحی نقشه معماری صحبت کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار علاقهمندان قرار دهیم. انتظار میرود در پایان سخن بتوانید به سوالات مهمی در زمینه طراحی معماری پاسخ دهید.

هزینه طراحی نقشه معماری
اینکه هزینه طراحی فاز 1 معماری چگونه مشخص میشود، همیشه یک موضوع مهم و قابل بحث بوده است. در واقع میتوان گفت افراد زیادی در سراسر جهان دوست دارند از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه نهایی طراحی نقشه فاز یک آگاهی یابند. به همین دلیل نیز سوالات بسیاری در این زمینه مطرح میشود. در پاسخ به این سوالات مهم باید بگوییم که هزینه طراحی نقشه معماری با توجه به متراژ، نوع سازه، معماری منتخب و همچنین مرکزی که برای طراحی انتخاب میشود، متفاوت است. همین موضوع نیز باعث میشود تا گاهی شاهد تفاوت قیمت در خدمات معماری ارائه شده توسط مجموعههای مختلف باشیم.
هدف از ترسیم نقشه معماری
نقشههای معماری همچون راهنمایی میمانند که امکان تخمین بودجه و برنامهریزی را برای انجام پروژه ساخت وسازی فراهم میکنند. علاوه بر موارد ذکر شده تنظیم یک نقشه معماری کمک میکند تا استراتژی مشخصی برای انجام پروژه و صرف هزینهها داشته باشید و از این طریق هزینهها و همچنین مدت زمان لازم برای انجام پروژه را به طور قابل توجهای کاهش دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که هر چه مدت زمان لازم برای ساخت یک سازه بیشتر طول بکشد، نیاز است تا شما هزینه بیشتری را در این مسیر صرف کنید. به طور کلی میتوان گفت نقشههای معماری به پروژههای کاری شما نظم میدهند.
طراحی نقشه معماری چیست؟
طراحی معماری یک هنر است که زمانهای قدیم کاربرد داشته است. ساختمانها و آثار قدیمی که هر کدام یک اثر هنری محسوب میشوند، گواه این صحبتاند. معماران در طول تاریخ سعی کردهاند با تنظیم یک نقشه مشخص برنامهریزی دقیقی برای طراحی و ساخت یک سازه داشته باشند. امروزه با استفاده از نقشههای تنظیم شده توسط مهندسان معمار متخصص میتوان علاوه بر ساخت یک سازه فوقالعاده از هزینههای ساخت و ساز و مدت زمان لازم برای اتمام پروژه نیز اطلاع یافت و در انجام پروژه از لحاظ زمانی و مالی صرفهجویی نمود. جهت طراحی فاز ۱ معماری با گروه عمارت سازان آروین در تماس باشید و از مشاوره متخصصان ما بهرهمند گردید.
اصول و مراحل طراحی نقشه معماری
ایدههای خارج شده از ذهن معمار برای اینکه از یک ایده واقع شده بر روی کاغذ به یک سازه تبدیل شود، نیازمند به کارگیری روشهای دقیق اجرایی است. در واقع میتوان گفت حتی اگر شما یک نقشه فوقالعاده نیز در دست داشته باشید بدون اجرایی نمیتوانید نتیجه دلخواه را مشاهده کنید. پیشرفتهای حاصل شده در حوزه معماری و ساخت و ساز و همچنین تجهیزاتی که در سالیان اخیر وارد بازار شده است امکان اجرایی ایدههای معماری در کمترین زمان ممکن را فراهم کرده است. لازم به ذکر است که این تجهیزات کمک میکنند تا ایدههای معماری باکیفیت بیشتری اجرا شوند.
لازم به ذکر است که طراحی و همچنین اجرایی نقشههای ساختمانی روشهای مختلفی دارد که هر کدام میتواند شما را به نتیجه متفاوتی برساند. بنابراین اگر به دنبال دریافت بهترین نتیجه هستید حتما باید از متخصصان کاربلدی که در این عرصه تجربه دارند و مسیرهای مختلف را میشناسند، کمک بگیرید. مراحل طراحی یک نقشه به شرح زیر است:
- تفکیک و تعیین مکانهای ساختمان
در این مرحله لازم است تا مکانهای عمومی، خصوصی و همچنین نیمه خصوصی را از یکدیگر تفکیک کنید. پس از انجام این کار نوبت تعیین مکانهایی چون آشپزخانه، اتاق خواب و پذیرایی، راه پلهها و غیره است. در این مرحله نیاز است نهایت دقت و توجه خود را به کار گیرید تا در نهایت بتوانید یک نقشه فوقالعاده طراحی کنید.با توجه به تنظیمات انجام شده و محل قرارگیری مکانهای مختلف ساختمان به یکدیگر ستون برای پلانها قرار میگیرد. توصیه میشود در پایان این اقدامات طرح تنظیم شده را مورد بررسی قرار دهید و اشکالات را رفع کنید تا یک نقشه بینقص حاصل شود. این مرحله از مهمترین مراحل در طراحی نقشه های معماری فاز ۱ میباشد و دقت عمل به همراه تجربه کاری مرتبط در این قسمت از طراحی معماری بسیار مورد اهمیت است.
- مبلمان کردن طرح معماری
یکی از مراحلی که برای رفع عیوب یک نقشه طراحی شده انجام میگیرد، مبلمان کردن طرح معماری است. توصیه میشود با استفاده از مقیاسهای استاندارد طرح تنظیم شده را مبلمان کنید. این کار به شما در یافتن ایرادات جزئی طرح که کمتر به چشم میآید، کمک خواهد کرد.فراموش نکنید که طرح و نقشه شما قرار است به ساختمانی تبدیل شود که انسان در آن به زندگی و فعالیت میپردازد. بنابراین ضروری است که کاملا متناسب با نیازهای انسان باشد و شرایط را جهت تجربه یک زندگی استاندارد فراهم کند.
- طراحی نقشه معماری ساختمان
معماری ساختمان بسیار حساس است. به همین دلیل لازم است تا نکاتی را در نظر بگیرید که کمک میکند طرح تنظیم شده از کیفیت بیشتری برخوردار باشد. در رابطه با طراحی نقشه معماری ساختمان توصیه میشود که در ابتدا قسمتهای مهمی چون پله و آسانسور، همکف و زیرزمین، پارکینگ و لابی را طراحی کنید. چرا که قرارگیری درست این قسمتها در ساختمان باعث میشود تا سازه شما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد.معماران خبره و توانا قادرند تا بهترین طرحها را حتی با وجود محدودیت متراژ اجرا کنند. بنابراین اگر زمین منتخب برای ساخت و ساز کوچک است، هیچ جای نگرانی نیست. با کمک یک معمار خبره میتوانید یک نقشه فوقالعاده برای ساخت یک ساختمان خوب با حداقل متراژ تنظیم کنید.
- طراحی نقشه معماری فاز صفر
طراحی نقشههای معماری طی سه مرحله انجام میگیرند. هر کدام از این مراحل از اهمیت و جایگاه خاص و ویژهای برخوردارند اما مرحله آخر یعنی طراحی نقشه فاز دو مهمتر از سایر مراحل است.در هنگام طراحی نقشه فاز صفر تحقیقات در رابطه با پروژه، زمین منتخب و مکان ساخت و ساز انجام میگیرد تا مشخص شود امکان اجرایی ایده فراهم است. چنانچه این مرحله نتایج مطلوبی نداشته باشد، انجام پروژه به طور کامل کنسل میشود.لازم به ذکر است که دریافت مجوزهای لازم برای ساخت و ساز به آزمایشهای انجام شده و اطلاعات کسب شده در این مرحله بستگی دارد.
پلان معماری
اگر در حوزه معماری فعالیت داشته باشید، حتما تاکنون نام پلان معماری را شنیدهاید. پلان معماری یک واژه تخصصی است که در حوزه معماری و ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از این واژه نقشهای خاص است که توسط یک مهندس معماری طراحی شده تا اطلاعات لازم را در خصوص یک سازه منتقل کند. اطلاعات فنی و غیرفنی که در پلانها ارائه میشود برای سازندگان بسیار مهم هستند. در واقع میتوان گفت با استفاده از این اطلاعات سازهها طراحی و ساخته میشوند. پلان معماری خود به چندین دسته تقسیمبندی میشوند. انواع پلان معماری به شرح زیر است:
پلان کانالکشی
پلان موقعیت
پلان توپوگرافی
پلان ستونریزی
پلان شیببندی بام
پلان برقکشی
پلان سازه، طبقات و زیرزمین
پلان تیرریزی
نخستین گام ها در طراحی پلان معماری
پلان معماری شامل یک برش افقی از یک واحد ساختمانی به صورت فرضی می گردد. در این پلان، ساختمان از بالا بدون در نظر گرفتن سقف در نظر گرفته می شود. در این حالت همه اجزای داخلی ساختمان کاملا مشخص است. محل دقیق این برش فرضی پلان معماری در ارتفاع دو سوم یا سه چهارم از سطح است. رعایت این ارتفاع موجب می گردد که همه جزئیات لازم در یک پلان دیده شود.
- مبلمان
- آسانسور
- اجزای سازه ای
- اجزای تاسیساتی
- دیوار ها (خارجی ضخیم تر و داخلی نازک تر)
- ورودی های ساختمان
- راه پله
- ستون ها
- در و پنجره
- توجه به نظرات کارفرما
- شناسایی و توجه به عوامل موثر
- نشان دادن اطلاعات لازم از وضع موجود
- مشخص کردن کاربری ساختمان
- تعیین محل مورد طراحی و ساخت بنا
طراحی فاز ۱ معماری
دومین مرحله برای تنظیم یک نقشه طراحی فاز 1 معماری است. در این مرحله متخصصان سعی میکنند کلیات سازه شمارا بر روی کاغذ بیاورند. مشخص شدن کلیات نقشه برای دریافت مجوزهای مربوطه، لازم و ضروری است. از اساسیترین نقشهها درزمینهٔ معماری طراحی فاز 1 معماری است چراکه نقشه پایه میباشد و سای بخشهای پروژه طبق آن پیش میرود.
طراحی نقشههای معماری فاز ۱
همین که کلیات یک نقشه در فاز یک مشخص میشود، نشان میدهد که این مرحله بسیار مهم است. اگر دوست دارید طراحی فاز 1 معماری شما مجوزهای لازم را از شهرداری و مراکز مربوطه دریافت کند، توصیه میشود طراحی نقشههای معماری فاز ۱ خود را به متخصصانی که در این زمینه سابقه طولانی دارند، بسپارید. چرا که در غیر این صورت این امکان وجود دارد که طرح شما توسط کارشناسان شهرداری رد شود.


نرم افزارهای مهم طراحی نقشه معماری
امروزه هنر معماری با کمک یکسری از نرمافزارهای ساخت بشر پیشرفت گستردهتری یافته است. نرمافزاهایی طراحی شدهاند که به مهندسان امکان طراحی نقشه معماری به بهترین نحو ممکن را میدهند. از مهمترین این نرم افزارها میتوان به فتوشاپ، اتوکد، تریدیمکس و همچنین رویت اشاره کرد.
کسب تخصص و مهارت در کارکرد با هر یک از این نرمافزارهای مهندسی امکان پیشرفت بیشتر و چشمگیرتر را برای معماران و علاقهمندان به این عرصه فراهم میکند.
مهمترین مرحله برای طراحی نقشه معماری، فاز دو است. در این مرحله تمامی جزئیات سازه شما مشخص میشود. در واقع میتوان گفت نقشهای که در این مرحله تنظیم میشود به عنوان یک ابزار مهم جهت پیشبرد پروژه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که طراحی این نقشه کار یکسانی نیست و تنها متخصصان خبره میتوانند به راحتی از عهده آن برآیند.
نمونه کار اجرایی طراحی فاز 1 معماری
تفاوت طراحی نقشه محاسبات و نقشه معماری
نقشه محاسبات و نقشه معماری دو نوع نقشه متفاوت در پروژههای عمرانی هستند که بهصورت جداگانه توسط متخصصان مختلف آماده میشوند.
طراحی نقشه معماری بیشتر بهصورت دوبعدی انجام میشود و برای نشاندادن شکل و ظاهر ساختمان و توزیع فضاها و اجزای آن استفاده میشود. اما در طراحی نقشه محاسبات، از نظر محتوا و هدف طراحی، دیدگاه کاملاً متفاوتی وجود دارد.
در این نوع نقشهها، از دیدگاه سازهای، به مواردی همچون نحوه توزیع بارها، نحوه اتصال سازهها، ابعاد عناصر سازهای و جزئیات سازهای پرداخته میشود. بهعبارتدیگر، نقشه محاسبات از دیدگاه مهندسی سازه است و برای نشاندادن جزئیات اجرایی سازهها و ارائه اطلاعات موردنیاز برای ساخت سازه استفاده میشود. درواقع، نقشه فاز 2 محاسبات، جزء مراحل مهم در پروژههای ساختمانی محسوب میشود که بدون آن، اجرای سازهها بهدرستی انجام نمیشود. تفاوتهایی که بین این دو نقشه وجود دارد عبارتاند از:
هدف: هدف اصلی نقشه معماری نشاندادن شکل و طرح کلی ساختمان و موقعیت اجزای مختلف آن است. اما هدف اصلی نقشه محاسبات معماری، تعیین ابعاد، جزئیات و مشخصات اجرایی اجزای ساختمان و نحوه اجرای آنهاست.
محتوا: طراحی فاز 1 معماری ساختمان شامل اطلاعات معماری مانند نقشه بنایی، نقشه مفاصل، نقشه برق و نورپردازی، نقشه دکوراسیون داخلی و خارجی و… است، اما نقشه محاسبات شامل اطلاعات فنی مانند ابعاد ستونها، ابعاد تیرها، جزئیات فونداسیون، پوشش سقف، محاسبات لازم برای پروژه مثل محاسبه بارها و رفتار سازه است.
تخصص: نقشه فاز 1 بیشتر توسط معماران و طراحان داخلی انجام میشود. اما نقشه محاسبات معماری بیشتر توسط مهندسین عمران، مهندسین سازه و مهندسین مکانیک انجام میشود.
زمان: عموماً طراحی نقشه معماری ساختمان در مراحل اولیه طراحی پروژه انجام میشود؛ ولی نقشه محاسبات در مراحل بعدی از طراحی و بعد از تأیید نقشه معماری آماده میشود.
مهارتهای موردنیاز طراح نقشه معماری ساختمان
طراحی نقشه معماریبه مهارتهای فنی و تخصصی زیر دارد:
آشنایی با رایانه و نرم افزارهای مربوطه
طراحی نقشه فاز یک با نرمافزارهای پیشرفته مهندسی انجام میشود به همین جهت دانش رایانهای در این زمینه ضروری است.
محاسبات پیشرفت و ریاضیات قوی
جهت تخمین و بودجهبندی نیاز به دانش ریاضیات میباشد و همچنین برآورد تبدیل طرح به واقعیت نیاز است محاسبات دقیقی انجام گیرد.
تجربه کار مرتبط
طراحی نقشه معماری ساختمان را افراد باتجربه کاری بالا بهصورت تخصصیتر و بهینهتر انجام میدهند.
تخصص در طراحی
طراحی فاز ۱ معماری نیازمند یک شخص متخصص، تحصیلکرده و آشنا به اصول و قواعد در این زمینه است.

انتخاب بهترین شرکت برای طراحی نقشه معماری
از آنجایی که طراحی فاز یک از اهمیت و جایگاه خاص و ویژهای برخوردار است، همواره این سوال مطرح میشود که برای دریافت خدمات مربوط با این طراحی از چه مراکزی کمک بگیریم؟
خدمات گسترده و بیمانند مجموعه آروینس باعث میشود تا از این شرکت به عنوان بهترین مرکز برای طراحی نقشه معماری یاد شود. بنابراین اگر نیازمند تنظیم و تهیه نقشههای معماری هستید، متخصصان این مجموعه که از بهترین معماران ایرانی هستند، میتوانند به سمت کمک کنند. لازم به ذکر است که هزینه دریافت خدمات از این مجموعه بسیار مناسبتر از سایر مجموعههای همکار است.
هزینه طراحی نقشه معماری به چه صورت تعیین میشود؟
هزینه طراحی معماری به عوامل مختلفی چون متراژ، طبقات، نوع سازه و همچنین معمار متخصصی که انتخاب میرود بستگی دارد.
در انتخاب شرکت مناسب جهت طراحی نقشههای معماری فاز ۱ میبایست به چه مواردی توجه نمود؟
انتخاب شرکت و معمار مناسب از اهمیت ویژهای برخوردار است و مواردی چون تجربه کاری بالا، نمونه کارهای موفق، دانش طراحی و کار با نرمافزارهای مربوطه و دانش ریاضیات از موارد ضروری میباشد.
انواع پلان معماری یا طراحی نقشه معماری چیست؟
پلان ساختمان مسکونی، پلان اداری، پلان تجاری، پلان تفریحی و توریستی، ، پلان ویلایی و …