اهمیت نقشه های فاز دو
در فرایند ساخت و ساز ساختمان نقشههای اجرایی اهمیت بالایی دارند. از جمله این نقشههای اجرایی ساختمان میتوان به نقشه فاز یک و فاز دو اشاره کرد. در این مقاله اهمیت نقشههای فاز دو را بررسی میکنیم تا به درک و شناخت خوبی نسبت به آن برسید.اهمیت نقشه های فاز دو
نقشههای فاز دو بسیار تخصصیتر و کاملتر از نقشه های فاز یک میباشد. بطوریکه این نقشه ها مکمل نقشه های فاز 1 است. حتی آنها را می توان به عنوان یک افزونه یا سیر تکاملی دقیق طراحی نقشه معماری در نظر گرفت. نکته اصلی که آنها را در کارهای مهندسی مهم می کند این واقعیت است که نقشه های فاز دو تمرکز کمتری به هدف طراحی دارد و در عوض بر دانش فنی پروژه نهایی متمرکز است.
جهت تهیه تمامی برگههای مهندسی مورد نیاز نظیر برگه معماری، برگه تاسیسات، برگه محاسبات، برگه استحکام بنا، برگه مجری و برگه ژئوتکنیک با آروینس در ارتباط باشید.
هر نوع آمار و اطلاعاتی که برای شناختن کامل بنا و سازه مورد نیاز است را در آن میآورند. برای مثال فونداسیون، جنس دیوارها، مسیر لوله، تعداد و ابعاد ستونها، متریالی که برای کفسازی مصرف میشوند، ابعاد و جنس و فرم درب و پنجره، جزئیات نورپردازی در حد محل جاگذاری لامپها، طرح پلهها و فرم قسمتبندی بخشهای مختلف در بنا و … از جمله اطلاعاتی میباشند که در نقشه فاز دو وارد میشوند.
همانطور که اطلاع دارید پیمانکاران بخش زیادی از کار خود را براساس آن پیش میبرند. بطور کلی نقشه فاز دو معماری بر اساس مقررات ملی ساختمان و ضوابط سازمان مدیریت برنامه و بودجه تهیه می شود و شامل ترسیم و ارایه نقشه های اجرایی ساختمان جهت اجرا یا ارائه به پیمانکاران می باشد.
مزایا و اهمیت طراحی نقشه های فاز 2 :
مزایای انجام طراحی این نقشه ها در فرآیندهای مهندسی شامل کاهش هزینه ها، بهبود برنامه تحویل، بهبود بهره وری، افزایش دستیابی به بازار، افزایش انعطاف پذیری و عملکرد کلی، رقابت پذیری و بهبود رضایت مشتری می باشد.
نقشههای فاز 2 ما را قادر میسازد تا یک مدل طراحی دقیق، بهینهسازی زمانبندی ساخت و ساز، تخمین هزینه کارآمد و افزایش کمیت، بهبود کیفیت تولید و امکان واگذاری کارآمد به دست آوریم. بنابراین باعث ایجاد همکاری و ارتباط کارآمد در سراسر فعالیتهای متقابل می شود.
همچنین این نقشه ها اطلاعات آسان و جامع به کارفرمایان برای درک بهتر پروژه ارائه می کنند.
نقشه های فاز 2 به تعریف نقش ها و مسئولیت ها در بین کارفرمایان کمک می کند و هماهنگی را افزایش می دهد، بنابراین ریسک و مسئولیت ها را کاهش می دهد. نقشه های فاز 2 شامل: طراحی نقشه محاسبات، نقشه فاز 2 برقی و مکانیکی، نقشههای فاز 2 سازه و … میشود.
این نقشه ها دقت مهندسی و تجزیه و تحلیل را نیز تسهیل می کند.
چرا نقشه های فاز 2 انقدر مهم هستند؟
طراحی نقشه فاز 2 بخشی جدا ناپذیر از فرآیند بزرگ اخذ جواز ساختمان است که در تمام مراحل مهم ساخت و ساز و مرمت مورد نیاز است. مطالب ارسالی در درجه اول برای معمار و مهندس لازم است تا تأیید کنند که نقشه ها ، روشها و خدمات صحیح در یک پروژه استفاده میشوند. این موارد بر اساس الزامات مستند شده در مشخصات ساخت و ساز است. همجنین فرصتی برای یک معمار یا مهندس برای تغییر مشخصات مورد نیازشان نیست، بلکه برای تایید این موضوع است که سازه ها ، مصالح، خدمات، رنگها و غیره مشخص شده توسط مهندس معمار و دیگر مهندسان در یک کار مطابقت دارند. پس از تایید نقشه ها در فرآیند ارسال، بخشی از سوابق قرارداد و مبنایی برای آنچه معمار و مهندس پس از تحویل و نصب در محل کار خواهند پذیرفت، می شود.
مسئولیت پذیری در تهیه نقشه های فاز دو:
زمانی که یک مورد در نقشه های فاز 2 اشتباه محاسبه می شود نقشه ها و مشخصات تخصصی اغلب دچار مشکل می شوند.
در چنین شرایطی , مالک و پیمانکار ، معمار را مسئول نهایی بررسی نقشه ها می دانند زیرا در نهایت تمامی نقشه های فاز دو توسط معمار تطبیق داده می شود. در نتیجه معمار باید با مسئولیت تمام نقشه های فاز دو را بررسی کند.
جهت مشاوره می توانید با شماره ذیل تماس بگیرید . یا از طریق واتس اپ پیام بگذارید. 09120737242
دیدگاهتان را بنویسید